Month: October 2020

Wrocław: Perla v koruně slezské

V dnešním postu vás tak trochu provedu městem, kde jsem strávila svých 8 studentských let. Když se na to tak zpětně podívám, tak to je fakt hodně! Ukážu vám, kde jsem bydlela, kam jsem chodila, a která místa byla má oblíbená.

ZOO Hodonín

ZOO Hodonín

Předem musím říct, že každá zoologická zahrada v ČR obvykle bývá něčím výjimečná. Ačkoli ZOO v Hodoníně na jižní Moravě se nemůže nikterak pochlubit ani velkostí, ani kopcovitým terénem, tak takovým trumfem jsou jejich lvi.

read more
Zámek Mikulov: Barokní dominanta města

Zámek Mikulov: Barokní dominanta města

Jižní Morava je plná nejen nádherné přírody, ale je také domovem mnoha architekturních perel. Kopcovitý terén Mikulova umožňuje ty nejhezčí výhledy s dominantou mikulovského zámku.

read more
Znojmo: Nejen okurky

Znojmo: Nejen okurky

Jsou místa, do kterých se zamilujete okamžitě, jakmile je uvidíte. Během našeho tripu po jižní Moravě pro mě takovým místem bylo Znojmo (samozřejmě je to jedno s tisíce míst, jak jinak).

read more
Slavonice: Malá Telč

Slavonice: Malá Telč

Slavonice jsou malým městečkem na jihu ČR se zajímavým geografickým umístěním. Leží totiž na hranici s Rakouskem a zároveň je nejzápadnějším městem Moravy.

read more
ZOO Bošovice: Papouščí ráj

ZOO Bošovice: Papouščí ráj

Nebudu ukrývat, mám k papouškům jistý vztah, protože sami jednoho vlastníme. Nebo spíš on vlastní nás. Je to malá modrá andulka, která se jmenuje Blu. Když jsme ho pořizovali od jistých lidí ještě malého, tak jsme netušili, kolik problému kvůli jejich špatné péči bude mít.

read more
Vranovská přehrada: Vodní brána města

Vranovská přehrada: Vodní brána města

Pocházím z kraje, kde všude vládne rovina a nejvyšší kopec měří 345 m (věřím, že pro Čechy, kteří ani svou Sněžku nepovažuji za horu je to poměrně vtipné). Kvůli tomu nemáme v Bělorusku některé věci, co mají jiné horské státy a jednou z takových věcí je například hráz.

read more

"Jednou za rok vyjeďte někam, kde jste ještě nebyli."

- Dalajláma -

"Podívej se hluboko do přírody, a pak všechno lépe pochopíš."

- Albert Einstein -

"Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie."

- Zdeněk Pohlreich -

Archiv:

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Loading...